neljapäev, 26. juuni 2014

Tüütu päev ja automajandus

Täna oli üks äärmiselt tüütu päev. Nimelt hakkasime hommikul kõik koos rõõmsalt zucchinisid korjama, et saaks kiiresti valmis ning peale seda pidime hakkame kastmissüsteemi vedama, kõik koos, et ikka kiiremini saaks. Tüdrukud läksid siis suhteliselt korjamise alguses juba pakkimismajja neid pakkima ja kokku korjasime neid tund aega, peale mida liikusime põllule kastmissüsteemi paigaldama. Plikad aga pakkisid neid zucchinisid peaaegu kolm tundi. Kaua võib tõsta zucchinisid ühest kastist teise?? Meie samal ajal roomasime vagude vahel ja sättisime torusid. Samal ajal, kui tüüp nimega Dustin (farmi palgaline, poolearuline) vedas lihtsalt torusid vagude vahele, et jumala eest mitte vaeva ei peaks nägema, meie muudkui roomasime ja toimetasime. Selleks ajaks oli juba päike päris kuum ja iga vao lõpus tundsin, et ma enam ei suuda. Esiteks, nädal aega ainult kummardades, küürakil või käpuli päikese käes töötanud, selg hakkab juba väsima sellest. Ning teiseks, päike paistab lagi pähe. Mingit lihtsalt asja, nagu voolikute vedamine pole midagi teha, aga kui sa pead pinges kehaga tundide viisi kuskil roomama siis viskab katuse vähe sassi küll.

Käisingi siis iga vao järel jälle veepudelit täitmas ja ohkisin ja puhkisin. Ja tüdrukud pakkisid ikka zucchinisid. Kui nad siis lõpuks valmis said siis nad jalutasid põllu ääres ja vaatasid mis tegema peab jne. Ühesõnaga munesid ja meid ajas loomulikult tigedaks. Lõpuks peale umbes viit tundi ma loobusin ja tulin kuuti ära. Üsna pea lõpetasid teisedki ja kubjas olevat veel küsinud, et kas ma olen haige, et ma nii palju pause täna teen?? Palju?????? Ma võin ka juurikaid ühest kastist teise tõsta kolm tundi iga jumala päev ja ennast seejuures täiesti hästi tunda. Kurivaim, rooma ise seal põõsas.

Peale seda ma lihtsalt olin pikali kuni õhtuni välja. Vahepeal magasin, vahepeal olin poolärkvel. Pea kergelt valutas ja mingit tahtmist ennast liigutada ei olnud. Õhtul pidin aga natuke toimetama hakkama.

Niisiis, lugu selline, et meie juures siin peatuvad paar päeva ühed tüübid, kes kunagi töötasid siis aga käisid vahepeal reisimas ja nüüd tulid paariks päevaks siia. Tahame nüüd siis osta ära nende auto aga kui keegi juhtumisi arvab, et kanadalastel selleks mõni loogiline ja inimlik süsteem on, siis EI!

Kanadas käivad asjad provintsiti, ehk siis igas provintsin on eraldi nö transpordikeskus (meie mõistes ark), eraldi autojuhiload, eraldi numbrimärgid, eraldi registreerimine ja eraldi kindlustus.

Antud auto on aga hetkel registreeritud Albertas, aga auto ise viibib BC-s ja samuti ka meie. Küll aga tahame me kuu aja pärast Albertasse kolida, seega auto BC-sse registreerimine tähendaks ülevaatust (mille jaoks tuleks juba vähemalt esiklaas ära vahetada), registreerimist ja kindlustamist ning siis kui Albertasse kolime peaksime seal kõik selle protsessi uuesti tegema. Kuiaga auto on juba Albrta auto ja tahame seda lihtsalt seal enda nimele registreerida ja kindlustada on asi lihtsam, aga takistuseks on see, et auto ise asub hetkel BC-s. Mis tähendab. et me peame sõitma seda Albertasse registreerima ja kindlustama!

Algselt öeldi, et me võime sõita see kuu aega nende praeguste omanike registreeringu ja kindlustusega, kui nad sellega nõus on. Aga siis tuli välja, et nii ei saa teha, sest kui midagi juhtub, siis nemad vastutavad. Ei ole mingit volitamist ega midagi. Kindlustus on autole ja isikule, mitte nagu meil, et sõitku kes tahab. Ühesõnaga üks peavaku on sellega ja ma ei saa siiani aru, kuidas ma saan teha selleks paariks päevaks kindlustuse, mil auto pole veel meie nimele registreeritud. Nimelt, registreerimata võib autoga sõita veel 2 nädalat aga mitte ilma kindlistuseta. Ning kindlustust ei saa me siin teha, seda tegemist on Alberta autoga. Ja Alberta kohta ei tule kuskilt välja, et nad lühiajalist kindlustust üldse selles provintsis pakuvad. Õudne kaos on sellega ja keegi midagi ei tea ega millestki aru saa.

Nüüd on siis selline plaan, et homme peame sõitma hommikul Keremeosesse, et teha ära õlivahetus, kuna praegused omanikud arvasid, et milleks ikka autol õli on vaja vahetada ja uhasid 15000km maha!? Lisaks on vaja kindlaks teha, et õlisurvega on kõik ok. Kui see on korras, ostame auto ära ja sõidame koos nende tüüpidega otse Vancouverisse homme, kuna nad peavad ise nagunii sinna minema ja meil on seal kapis ju asjad hoiul. Sinna saame sõidetud nende kuludega, nii et meile üsna okei lahendus. Eks me siis peale seda tuleme siia tagasi õhtuks ja vaatame kas hakkame Banffi sõitma ülehomme või päev peale seda. Mis siis edasi hakkab saama, ei tea. Siia alla lõunasse küll enam tagasi ei tule.

Kuid see selgub kõik homme kui saame kindlaks teha hommikul, et kõik ikka töötab nii kuidas vaja.

Eks ma annan ikka märku, kui teadmata suunas teadmata ajaks kuhugi kaduma hakkame.

Käisin vahepeal burgerit söömas - eile ju oli pitsaõhtu, järelikult täna on burgerite kord. :))

Kell on saanud märkamatult pool 10 ja on vist uneaeg. :D Väljas pole veel pimegi.. aga head ööd. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar