kolmapäev, 11. juuni 2014

Algus

Oleme nüüdseks paar päeva Kanadas olnud. Siia tulek oli pikk ja väsitav aga kohale me jõudsime. Piiril ja immigratsioonis läks suhteliselt kiiresti ja saime oma tööload kätte. Ametnik ei küsinud midagi, ei kindlustust, ei karistusregistri väljavõtet, rahalist seisu jms. Küsis ainult kauaks jääme. Esimese öö olime hotellis ja järgmised kaks ööd olime meie praeguse hosti Chrisi juures. Esmaspäeval ajasime korda oma SIN numbrid mis läks ka väga lihtsalt ja seejärel tegime pangakontod.

Valisime enne eelnevalt internetist otsides omale panga välja (valisime CIBC) ja vaatasime kus enamvähem lähim kontor olla võiks ja hakkasime jalutama. Teel panka sattusime sellisesse huvitavasse rajooni kus polnud mitte ühte ainsat normaalset inimest. Seal oli sadu kodutuid. Järsku me olime nende mingil peatänaval kus neid oli meie ümber kümneid. Siin on nad veidi järgmisel tasemel kui meie kodutud. Lasevad kahekordsete kärudega ringi, mis on täis taarat ja muud head kraami. Hais sellel tänaval oli ka muidugi üpris hurmav. Üritasin pilti ka teha aga ei saanud eriti, ei julgenud lihtsalt kaamerat käes hoida. Ahjaa, ja me kõndisime ju panga poole, sest me ei tahtnud suuri summasid taskus kaasas kanda. Ei tore oli. Jõudsime ikka panka ka lõpuks. Pangaametnik naeris kui meie seiklustest kuulis ja ütles, et mõistab täielikult, et me ei taha sularahaga ringi kõndida. Pangas läks ka kõik kenasti, avasime kontod, saime raha arvele jne.

Mis me siis veel teinud oleme.. ega eriti vaatamisväärsustega ei olegi tutvunud veel. Ah, avastasime õige pea (esimesel õhtul), et me oleme liiga palju asju endaga kaasa võtnud ja me ei jaksa oma seljakotte kanda. :) Niisiis, eile me rentisime omale kapi. On üks selline asjadehoiustamise ettevõte, nad rendivad suuremaid ja väiksemaid ruume hoiustamiseks ja neil on ka kapid samas hoones. Saime omale 11 dollari eest kuus kapi. Maksime ette 4 kuud. Kui tahad varem lepingu lõpetada saad raha tagasi. Seega igati ok lahendus. Ja meil on igal ajal ligipääs oma kapile. Panime sinna kappi tervelt ühe seljakotitäie kraami. :) Eks me siis sügisel tuleme võtame ära oma kraami.

Eile otsustasime siis välja minna, et läheme sõidame seabusiga (ehk siis laev mis veab inimesi) teisele poole, vaatame ringi natuke ja sõidame tagasi ja siis läheme Granville streetile kus on kõikvõimalikud baarid, pubid, klubid jne. Seal kuskil oli koht kus meie hosti sõber töötas ja siis sõime seal ka. Aga enne veel sõitsime kruiisisadamasse, kust seabus väljus, skytrainiga (ehk rong) ja nagu kord ja kohus olin mina oma päevapileti koju unustanud - seega ma sõitsin jänest. Üldiselt siin eriti mingit kontrolli ei ole kuskil ja paljud asjad on aususe peale. Loomulikult just siis kui minu pilet kodus oli, oli rongijaamast väljudes kontroll, ehk siis ametnikud kumminuiadega.. Õnneks samal ajal näitas Chris mulle telefonist mingeid pilte ja ma lihtsalt ignoreerisin neid ametnikke - seekord pääsesin.  Õhtul tulime koju ja siis tuli Chrisile ta sõbranna külla veel keda ta polnud kaua näinud. Istusime veel tunnikese katusel ja rääkisime juttu. Ühesõnaga väga tore õhtu oli. Täna peame siit kohast lahkuma ja läheme järgmiste inimeste juurde ida-Vancouverisse ja oleme vähemalt ühe päeva veel linnas ja homme või ülehomme läheme siis South-Okanagani ühte orgaanilisse farmi.

Ah eile jamasime veel telefoninumbritega ka. See on KOHUTAV siin! Nad on tehnoloogiliselt absoluutselt arenematud. Ei ole nii, et lähed hüppad poodi sisse ja ostad kõnekaardi. Me ikka mitu tundi jamasime eile igasuguste kaartide ja registreerimistega. Lõpuks Rasmus sai endale Rogeri kus ta maksab 35 senti minut konede eest plus siis midagi veel vastuvõetavate kõnede ja sõnumite eest ka. Ja minul on bell kus ma maksan 50senti minut plus koik vastuvoetavad koned ja sonumid. See oli üks igavene jama. Ja me molemad pidime 100 dollarit ettemaksu maksa, sest kui sa maksad 10. 20 või 40 dollarit, siis pead selle summa kuu jooksul ära kasutama. 100 aga kehtib terve aasta.
Okei, meil kisub juba kiireks. Täna plaan Stanley parki minna ja ratastega sõita. Kui oleme reedeni linnas siis ideaalis homme tahaks mäe otsa matkata aga eks näis! Kuna hetkel on nii kiire koguaeg ja palju tegemist siis on blogi ka natuke igav ehk aga ma luban, et asi läheb paremaks. Mul on hästi palju pilte ka aga ka nendega ei jõua ma lihtsalt ajaliselt praegu tegeleda. Peame siit max tunni pärast lahkuma. Aga nädala lõpus saan ehk aega piltidega tegeleda ka. Vaatan kas leian siia praegu paar telefoniga tehtud pilti lisada.

Ps. Meil on nüüd kohalikud numbrid: Kristella: +1 778 838 4493 ja Rasmus: +1 604 6163474.
Eesti numbrid on väljas aga loodame, et kellelgi ei lähe vaja meiega telefoniteel kontakteeruda aga igaks juhuks. Kõige paremini saab kontakti meili teel kuna seda, vähemalt mina, kasutan reisides kõige rohkem.
Hüva, nüüd aitab. Ilus ilm pressib peale!
Katus

Asjade hoiustamine



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar